категорії: новина

Відбулась презентація нового промо-ролика та логотипу до Євро-2012

теґи: Євро 2012, Україна, promo, ролик

Логотип до Євро-2012 Вчора, 4-го листопада було презентовано промо-ролик «Увімкни Україну» та новий логотип України, передає "Паралелі"

«Ми нарешті прийшли до промо-кліпу, який буде показано на основних європейських каналах», – наголосив Борис Колесніков. Віце-прем'єр-міністр зазначив, що 15 листопада очікується перший показ цього промо-ролика на телеканалах «Euronews» і «Eurosport», а у подальшому планується запуск ролика на каналі «BBC».

«Це перший кліп, який показує нашу країну в цілому», – зазначив Борис Колесніков та додав, що ще планується зняти три ролики з історичним змістом, зокрема, «про Київ, як про найдревнішу столицю слов'янського світу». 

Кліп знято українським режисером Юліаном Улибіним. Ролик триває 90 секунд, також є короткі варіанти по 60 та 30 секунд. Зйомки відбулися в найцікавіших та наймальовничіших містах України, зокрема, в аеропорту «Бориспіль», на трасі «Київ-Бориспіль», відзнято панораму вечірнього Києва, національні опери Києва та Львова, київський бізнес-центр «Парус», стадіон «Донбас-Арена», площу Ринок (Львів), Національний парк «Синевир», міста Коктебель, Балаклава, набережну Севастополя, харківську площу Свободи, Кам’янець-Подільську фортецю, краєвиди Карпат, Криму, заповідника «Асканія Нова».

Крім того, громадськості було представлено новий логотип України. Це робота-переможець Всеукраїнського творчого конкурсу серед художників та дизайнерів, який організовувався ДП «Центр комунікації «Україна-Всесвіт» 1-15 жовтня. Логотип створений дизайнером міжнародної компанії «Saatchi & Saatchi» Андрієм Крисенковим. В основі ідеї логотипу – один з улюблених та відомих українських символів – квітка соняшника, схожа на сонце. За задумом автора, цей знак передає образ України, наповнений теплом, любов'ю та гостинністю. Новий логотип використовуватиметься для формування позитивного іміджу України за кодоном, у тому числі на сувенірній і друкованій продукції, яка реалізовуватиметься насамперед під час Євро-2012.